A ja własnie zrezygnowałem z demowki i zamówiłem świeżynke z fabryki . W sumie tak naprawde dużej różnicy nie było. Jeśli jest ktoś zainteresowany tą demówką to dam namiary pisać na priva
Możecie powiedzieć mi jak wygląda droga Od Dąbrowy Górniczej (wlot od strony Olkusza) przez Mysłowice - A4- A1 Knurów- 78-Wodzisław Śląski - do Chałupki (przejście z Czechami). Czy lepiej z Olkuskiej zjechać na S1 i nią do Cieszyna lecieć i dalej na Novy Jicin.
Drogę będę pokonywał jutro wieczorem, w okolicach Dąbrowy Górniczej będę jutro koło 20.00÷20.30. Coś poradzicie?
Adaś myślę, że lepiej zjechać na S1 tam dolecisz do Tychów dosyc szybko, potem do Bielska (duzo świateł i radarów) a od bielska do Cieszyna masz super drogę!
Nie mieszaj.
Wieczorem na wlocie do bielska nie ma żadnych korków. Z Dąbrowy jesteś w bielsku za 40 min. potem 20 min.i jesteś na granicy. Przed granica sobie jeszcze zatankujesz kupisz winetke i dalej na Brno I Wiedeń masz super drogę .
A uwaga na passaty R 36 aly
W Dąbrowie stoją na 50 potem na wylocie z Tych za obi suszą ,fotoradar pierwszy w piasku potem 5 kolejnych do bielska , na wlocie do bielska suszą za orlenem i ostatnio na zwężeniu przed odbiciem na Cieszyn. Potem do cieszyna juz ogień :diabelski_usmiech .
Jeszcze vectra: w dąbrowie granatowa w tychach bordowa/czarna i w bielsku szara i na cieszyn czarna Ale to tylko do 22.
No to szerokiej drogi
Szczerze to jakoś nie zauważyłem specjalnie. droga jest naprawde ok Może cos i by stukało ale to tak przy 90. ale tyle to ja nie jeżdze :diabelski_usmiech
W Dąbrowie stoją na 50 potem na wylocie z Tych za obi suszą ,fotoradar pierwszy w piasku potem 5 kolejnych do bielska
Fotoradary te rzadko są czynne, często jeżdżę tą trasą, bardziej można obawiać się suszarek, czasami w Tychach suszą, ale to nie takie znowu oczywiste.
Bardziej obawiałbym się nieoznakowanych :P
nokius, a wiesz coś o betonowej autostradzie w okolicy Brna?
Droga ma już parę lat, tu i ówdzie na łączeniach jest większy uskok, ale na prawe oprócz wrażeń słuchowych żadnych innych dyskomfortów nie powoduje. Może poz tym że samo toczenie jest nieco głośniejsze. Przez pierwsze kilometry denerwuje to łup-łup, potem się przyzwyczajasz. Potem na asfalcie wydaje Ci się tak dziwnie cicho.
No jest to tańsza opcja, bo jak nie wbijasz się na ich ekspresówki to nie musisz winiety słowackiej nabywać, a jest taka równoległa droga która wiedzie do granicy z Austrią, tak więc nie wbijasz się na Czechy i nie płacisz za ich winiety.
Ostatnio wracaliśmy ze znajomymi z Aschau z nart. Oni jechali do Wawy przez Żywiec, a my jechaliśmy podobną drogą przez Cieszyn. Żywieckie cwaniaczki przed Wiedniem na Słowację odbili, a my pruliśmy przez Knedlandię.
Tobie w sumie nie robi różnicy, bo z Miechowa sypniesz sobie do Kraka, potem przez Skawinę, Maków, Andrychów itp i jesteś w Zwardoniu.
A4 przez Katowice i dalej na Cieszyn masz raczej szybciej. A jak chcesz jechać równoległą darmową przez Krzeszowice to raczej nie warto.
4x4BKF, Dokładnie to ja jeżdżę Kozłów-Wolbrom-Olkusz-Dąbrowa Górnicza - S1- i dalej do Cieszyna, Czeski Cieszyn - obwodnica jego - Słowacja Żilina (tutaj już winieta) - Bratysława - Austria -Wiedeń - Graz - Objazd autostrad w Słowenii- Chorwacja do celu. To jest moja wypróbowana trasa. Od Olkusza mam dwupasmówkę już. Teraz Chciałem wypróbować przez Czechy i stąd ten temat.
[ Dodano: Sro 22 Cze, 11 16:40 ]
Zamieszczone przez 4x4BKF
No jest to tańsza opcja, bo jak nie wbijasz się na ich ekspresówki to nie musisz winiety słowackiej nabywać,
Winieta miesięczna Czeska czy Słowacka to żaden koszt w wyjeździe.
Adam tak jak LUKI napisał,nie kombinuj droga bardzo dobra,ja jechałem w zeszłym roku do Włoch.Jedynie wtedy przebudowa drog była w Brnie ,ale w nocy to nie sprawiało problemów....wiec polecam
Komentarz